هاست لینوکس یا هاستینگ ویندوز

هاست لینوکس یا هاستینگ ویندوز
در این پست می‌خوانید:

سرویس های هاستینگ یا میزبانی وب به طور معمول با دو سیستم عامل لینوکس و ویندوز به کاربران ارائه میشود. استفاده از هر کدام از این سرویس ها به هدف کاربر از ایجاد سایت و همچنین برنامه و زبان برنامه نویسی سایت کاربر بستگی دارد.

باور غلط :

برخی کاربران نیز تصور می کنند كه برای كار كردن با سروهای لينوكس حتما بايد از سيستم عامل لينوكس در کامپیوترهای شخصی خود استفاده كنند و يا حتی فكر مي كنند كه فقط بازديدكنندگانی مي توانند از سايت های مبتنی بر لینوکس استفاده نمايند كه سيستم عامل کامپیوتر شخصی آنان لينوكس باشد .

اين باور كاملا اشتباه است . شما با هر سيستم عاملی مي توانید به سرورهای مبتنی بر لينوكس متصل شده و يا از آنها بازديد کنید.

مدیریت سرویس های هاست لینوکس یا وبندوز کاملا توسط کنترل پنل هاستینگ و سرویس های اف.تی.پی و ایمیل انجام میشود که با هر سیستم عامل شخصی میتوان از آنها استفاده کرد.

ابزارهای مورد استفاده :

تفاوت عمده این دو سیستم ابزارهای مورد استفاده در آنها میباشد.

به طور مثال لینوکس از نرم افزار وب سرور آپاچی استفاده میکند در حالی که در ویندوز از IIS استفاده میشود. در مقایسه این دو سرویس باید گفت که سرویس های لینوکسی نرم افزارهای بیشتری را نسبت به سرویس های ویندوزی پشتیبانی میکنند.

استفاده از منابع سیستم :

سیستم های لینوکس بسیار با صرفه تر از سیستم های ویندوزی از منابع سخت افزاری سیستم نظیر حافظه و پردازنده استفاده میکنند.

اگر این دو سیستم روی یک سخت افزار یکسان اجرا شوند، سیستم لینوکس همواره منابع آزاد بیشتری نسبت به سیستم ویندوز خواهد داشت.

زبان های برنامه نویسی :

سیستم ویندوز از زبان های برنامه نویسی ASP/.NET و بانک اطلاعاتی MS-SQL Server و MySQL استفاده میکند که هزینه نگهداری و خدمات آنها بالا میباشد.

سیستم لینوکس از زبانهای Perl , Python , PHP و CGI و بانک اطلاعاتی My SQL پشتیبانی می کند..

امنیت و پایداری:

توسط بسیاری از مقالات، هاست لینوکس امنیت بیشتری نسبت به هاست ویندوز دارد که به دلیل ویژگی های مربوط به سیستم عامل حاکم بر آنها میباشد.

سیستم عامل لینوکس با توجه به کدباز بودن نرم افزارها و هسته لینوکس از امنیت و ثبات بیشتری نسبت به سرویس ویندوز برخوردار هستند به همین دلیل سرور هاست لینوکس بسیار محبوب و پر طرفدار برای طراحان وب و برنامه نویسان می باشد.

همچنین چون بیشتر کاربران کامپیوتر از ویندوز استفاده میکنند این باعث شده تا بیشترین حملات ویروس ها به این سیستم عامل صورت بگیرد.

سهولت استفاده :

برای کار با هر دو نوع هاست لینوکس و ویندوز از یک واسط مدیریتی به نام کنترل پنل استفاده میشود.

کنترل پنل های سی پنل و دایرکت ادمین برای هاست لینوکس و کنترل پنل وب سایت پنل، پلسک هم برای هاست ویندوز استفاده میشوند.

به طور کلی کار با کنترل پنل های لینوکسی ساده تر و راحت تر است و از نظر کارآیی مناسب تر خواهد بود.

تفاوت قیمت :

هزینه خرید هاست لینوکس ارزانتر از هاست ویندوز میباشد.

این مورد به دلیل ابزارهای مورد استفاده در این سیستم ها میباشد که برنامه های مورد استفاده در هاست ویندوز هزینه نگهداری و خدمات بالاتری دارند.

دلیل اصلی ارزان بودن هاست سرورهای لینوکس رایگان بودن تقریبا تمامی برنامه های کاربردی و از جمله خود سیستم عامل لینوکس است.

 

دلایل برتری زبان برنامه نویسی PHP نسبت به ASP :

برای هر یک از زبان های برنامه نویسی یک محیط برنامه نویسی وجود دارد.

یکی از مزایای زبان PHP این است که نیازی به محیط برنامه نویسی خاصی ندارد بلکه حتی میتوان با هر ویرایشگر متنی که در دسترس باشد این زبان را کد نویسی کرد.

با توجه به عمومیت زبان PHP برای این زبان کدها، اسکریپت ها و cms های آماده بسیاری وجود دارد.

بروزرسانی در زبان php راحت و سریع میباشد.دارای سرعت بسیار بالایی در پردازش هست.

php رایگان است در صورتی که ابزارهای ASP شامل هزینه میباشند.

PHP کراس پلتفرم است (بر روی چند سیستم عامل اجرا میشود) کدهای ASP روی هاست ویندوز استفاده میشوند اما کدهای php را میتوان روی هر دو هاست ویندوز و لینوکس اجرا کرد. این موضوع واقعا از اهمیت زیادی بر خوردار است.

هزینه طراحی و توسعه وب سایت به زبان PHP به طور محسوسی پایین تر از ASP میباشد.php دارای پشتیبانی و گستردگی خیلی زیاد هست. (که این مزیت به خاطر مزیت بازمتن بودنش هست)

برای اطلاع از تفاوت هاست‌ اشتراکی، سرور مجازی و سرور اختصاصی می توانید به مقاله ” تفاوت بین هاست‌ اشتراکی، سرور مجازی و سرور اختصاصی” مراجعه کنید

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید